FAQ

Zijn er meer scholen waar ik deze opleiding kan volgen?


Ja, op het Graafschap College in Doetinchem. Daar werken we mee samen, zij liggen twee jaar voor op ons. Daardoor hebben wij al veel van hun ervaringen kunnen leren.
Kan ik mijn game ervaring in de opleiding kwijt?


Zeker weten! Je 3d- en ICT-inzicht dat je opdoet bij gamen helpt enorm bij je opleiding en bij je werk in de gebouwde omgeving. Bijna alles heeft wel wat met ICT te maken. Je hoeft geen computers te kunnen bouwen of storingen op te kunnen lossen.
Wat zijn de schooltijden?


Meestal tussen 8.30 en 17.00 uur.
Is er openbaar vervoer vanaf de opleidingslocaties?


Ja, Oss Gasstraat Oost ligt vlakbij het centraal station (een fiets daar is wel handig) en Veghel Muntelaar heeft een bushalte voor de deur.
Kan ik tussentijds overstappen naar een bbl opleiding?


Ja, je begint als bol-student en kan na het 2e jaar kiezen of je bol wil blijven of liever de bbl in gaat.
Zijn er ook grote, technische bedrijven betrokken?


Zeker weten! Alle bedrijven die nu aangesloten zijn hebben allemaal wel iets waarin ze technologisch uitblinken.
Heb ik een technische vooropleiding nodig?


Nee, iedereen vanaf kaderberoepsgerichte leerweg of hoger is wettelijk toelaatbaar. Ook doorstromen kan door bijvoorbeeld eerst een niveau 3 opleiding te doen en dan aan smart building te beginnen. Wenselijk zijn de vakken Wiskunde en eventueel Nask1. Dus liefst profiel techniek of economie.
Worden er ook maatschappelijke projecten gedaan?


Ja, we geven burgerschap en loopbaanleren. Loopbaanleren is het leren hoe je je oriënteert op wat je wil worden en op wat je moet doen om dat succesvol te kunnen worden. Dat proberen we o.a. via maatschappelijke projecten en excursies in te vullen.
Heb ik recht op studiekostenfinanciering?


Vanaf het kwartaal na je 18e verjaardag is studiefinanciering mogelijk. Dan geldt ook na 1 okt een schoolgeldplicht van € 1202,- voor schooljaar 2020-2021. Vanaf de start in het MBO is het gebruik van een OV kaart mogelijk.